Quesadilla´s met gehakt
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
2,5
Klusjes voor de hulp Chef
– Helpen met bakken van de gehakt en groenten.
– De wraps vullen.
Tijd
30 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 600 gram gehakt
- 6 stuks volkorenwraps
- 6 eetlepels mais
- 3 stuks paprika
- 1 ,5 theelepel komijn
- 1 ,5 theelepel paprikapoeder
- 3/4 theelepel chilipoeder
- 3/4 theelepel oregano
- 1,5 handje geraspte kaas
- naar smaak jalapeno
- naar smaak zure room
- naar smaak peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met de kruiden.
Stap 2
Snijd de paprika (en eventueel de jalapeno) in stukjes en voeg bij het gehakt.
Stap 3
Leg een wrap in een droge koekenpan en schep ¼ van het gehakt op 1 helft van de wrap. Schep hier wat mais en kaas op
Stap 4
Vouw de wrap dubbel en bak 2 á 3 minuten op 1 kant, draai hem om en bak ook de andere zijde licht krokant.
Stap 5
Serveer de quesedilla’s met de zure room.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 500 gram gehakt
- 5 stuks volkorenwraps
- 5 eetlepels mais
- 2,5 stuks paprika
- 1,3 theelepel komijn
- 1 ,3 theelepel paprikapoeder
- 2/3 theelepel chilipoeder
- 2/3 theelepel oregano
- 1.3 handje geraspte kaas
- naar smaak jalapeno
- naar smaak zure room
- naar smaak peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met de kruiden.
Stap 2
Snijd de paprika (en eventueel de jalapeno) in stukjes en voeg bij het gehakt.
Stap 3
Leg een wrap in een droge koekenpan en schep ¼ van het gehakt op 1 helft van de wrap. Schep hier wat mais en kaas op
Stap 4
Vouw de wrap dubbel en bak 2 á 3 minuten op 1 kant, draai hem om en bak ook de andere zijde licht krokant.
Stap 5
Serveer de quesedilla’s met de zure room.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 400 gram gehakt
- 4 stuks volkorenwraps
- 4 eetlepels mais
- 2 stuks paprika
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel oregano
- 1 handje geraspte kaas
- naar smaak jalapeno
- naar smaak zure room
- naar smaak peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met de kruiden.
Stap 2
Snijd de paprika (en eventueel de jalapeno) in stukjes en voeg bij het gehakt.
Stap 3
Leg een wrap in een droge koekenpan en schep ¼ van het gehakt op 1 helft van de wrap. Schep hier wat mais en kaas op
Stap 4
Vouw de wrap dubbel en bak 2 á 3 minuten op 1 kant, draai hem om en bak ook de andere zijde licht krokant.
Stap 5
Serveer de quesedilla’s met de zure room.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 300 gram gehakt
- 3 stuks volkorenwraps
- 3 eetlepels mais
- 1.5 stuks paprika
- 0,75 theelepel komijn
- 0,75 theelepel paprikapoeder
- 1/3 theelepel chilipoeder
- 1/3 theelepel oregano
- 0,75 handje geraspte kaas
- naar smaak jalapeno
- naar smaak zure room
- naar smaak peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met de kruiden.
Stap 2
Snijd de paprika (en eventueel de jalapeno) in stukjes en voeg bij het gehakt.
Stap 3
Leg een wrap in een droge koekenpan en schep ¼ van het gehakt op 1 helft van de wrap. Schep hier wat mais en kaas op
Stap 4
Vouw de wrap dubbel en bak 2 á 3 minuten op 1 kant, draai hem om en bak ook de andere zijde licht krokant.
Stap 5
Serveer de quesedilla’s met de zure room.