Mexicaanse bonenschotel met ei
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
5
Klusjes voor de hulp Chef
– Eitjes breken
– Kaas en koriander strooien
Tijd
50 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 900 gram gepelde tomaten uit blik
- 6 eetlepel Mexicaanse kruiden mix
- 6 stuks eieren
- 3 teentjes knoflook
- 3 stuks ui
- 600 gram kidneybonen
- 420 gram mais uit blik
- 9 eetlepel geraspte kaas
- 375 ml zure room
- 3 stuks avocado
- 3 takjes verse koriander (of peterselie als je geen
koriander lust) - peper en zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en laat de mais en bonen uitlekken.
Stap 2
Fruit de knoflook en ui in een hapjespan, voeg na 2 minuten de tomaten toe (plet deze een beetje met een spatel). Voeg vervolgens de mais en bonen toe en laat dit een paar minuten pruttelen. Voeg ondertussen de Mexicaanse kruiden en wat peper en zout toe, laat de saus iets indikken.
Stap 3
Giet de saus in een ovenschaal en maak hier 4 kuiltjes in, breek de eitjes (niet op de rand van de oven schaal voor het geval het misgaat) Doe de rauwe eitjes in de kuiltjes. Bestrooi met wat kaas en plaats de schaal 12 tot 15 minuten in de oven.
Stap 4
Snijd ondertussen de avocado open en verwijder de pit, (met een lepel kun je makkelijk langs de schil en het vruchtvlees gaan om het van elkaar te scheiden)
Stap 5
Kijk of de eieren gaar zijn met een prikker in de dooier, als het eitje is zoals je die zelf lekker vind kan de schaal uit de oven. Snijd de avocado in plakjes en verdeel die over de schotel, schep er ook wat lepels zuren room op.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 750 gram gepelde tomaten uit blik
- 5 eetlepel Mexicaanse kruiden mix
- 5 stuks eieren
- 2,5 teentjes knoflook
- 2,5 stuks ui
- 500 gram kidneybonen
- 350 gram mais uit blik
- 7,5 eetlepel geraspte kaas
- 325 ml zure room
- 2,5 stuks avocado
- 2,5 takjes verse koriander (of peterselie als je geen
koriander lust) - peper en zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en laat de mais en bonen uitlekken.
Stap 2
Fruit de knoflook en ui in een hapjespan, voeg na 2 minuten de tomaten toe (plet deze een beetje met een spatel). Voeg vervolgens de mais en bonen toe en laat dit een paar minuten pruttelen. Voeg ondertussen de Mexicaanse kruiden en wat peper en zout toe, laat de saus iets indikken.
Stap 3
Giet de saus in een ovenschaal en maak hier 4 kuiltjes in, breek de eitjes (niet op de rand van de oven schaal voor het geval het misgaat) Doe de rauwe eitjes in de kuiltjes. Bestrooi met wat kaas en plaats de schaal 12 tot 15 minuten in de oven.
Stap 4
Snijd ondertussen de avocado open en verwijder de pit, (met een lepel kun je makkelijk langs de schil en het vruchtvlees gaan om het van elkaar te scheiden)
Stap 5
Kijk of de eieren gaar zijn met een prikker in de dooier, als het eitje is zoals je die zelf lekker vind kan de schaal uit de oven. Snijd de avocado in plakjes en verdeel die over de schotel, schep er ook wat lepels zuren room op.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 600 gram gepelde tomaten uit blik
- 4 eetlepel Mexicaanse kruiden mix
- 4 stuks eieren
- 2 teentjes knoflook
- 2 stuks ui
- 400 gram kidneybonen
- 280 gram mais uit blik
- 6 eetlepel geraspte kaas
- 250 ml zure room
- 2 stuks avocado
- 2 takjes verse koriander (of peterselie als je geen
koriander lust) - peper en zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en laat de mais en bonen uitlekken.
Stap 2
Fruit de knoflook en ui in een hapjespan, voeg na 2 minuten de tomaten toe (plet deze een beetje met een spatel). Voeg vervolgens de mais en bonen toe en laat dit een paar minuten pruttelen. Voeg ondertussen de Mexicaanse kruiden en wat peper en zout toe, laat de saus iets indikken.
Stap 3
Giet de saus in een ovenschaal en maak hier 4 kuiltjes in, breek de eitjes (niet op de rand van de oven schaal voor het geval het misgaat) Doe de rauwe eitjes in de kuiltjes. Bestrooi met wat kaas en plaats de schaal 12 tot 15 minuten in de oven.
Stap 4
Snijd ondertussen de avocado open en verwijder de pit, (met een lepel kun je makkelijk langs de schil en het vruchtvlees gaan om het van elkaar te scheiden)
Stap 5
Kijk of de eieren gaar zijn met een prikker in de dooier, als het eitje is zoals je die zelf lekker vind kan de schaal uit de oven. Snijd de avocado in plakjes en verdeel die over de schotel, schep er ook wat lepels zuren room op.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 450 gram gepelde tomaten uit blik
- 3 eetlepel Mexicaanse kruiden mix
- 3 stuks eieren
- 1,5 teentjes knoflook
- 1,5 stuks ui
- 300 gram kidneybonen
- 210 gram mais uit blik
- 4,5 eetlepel geraspte kaas
- 175 ml zure room
- 1,5 stuks avocado
- 1,5 takjes verse koriander (of peterselie als je geen
koriander lust) - peper en zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en laat de mais en bonen uitlekken.
Stap 2
Fruit de knoflook en ui in een hapjespan, voeg na 2 minuten de tomaten toe (plet deze een beetje met een spatel). Voeg vervolgens de mais en bonen toe en laat dit een paar minuten pruttelen. Voeg ondertussen de Mexicaanse kruiden en wat peper en zout toe, laat de saus iets indikken.
Stap 3
Giet de saus in een ovenschaal en maak hier 4 kuiltjes in, breek de eitjes (niet op de rand van de oven schaal voor het geval het misgaat) Doe de rauwe eitjes in de kuiltjes. Bestrooi met wat kaas en plaats de schaal 12 tot 15 minuten in de oven.
Stap 4
Snijd ondertussen de avocado open en verwijder de pit, (met een lepel kun je makkelijk langs de schil en het vruchtvlees gaan om het van elkaar te scheiden)
Stap 5
Kijk of de eieren gaar zijn met een prikker in de dooier, als het eitje is zoals je die zelf lekker vind kan de schaal uit de oven. Snijd de avocado in plakjes en verdeel die over de schotel, schep er ook wat lepels zuren room op.