Jambalaya met kip

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

2,5

Klusjes voor de hulp Chef

– Kip knippen (zorg voor een schone schaar).

– Paprika en tomaat snijden.

Tijd

40 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 750 gram kippendijen
  • 375 gram basmatirijst
  • 120 gram chorizo (in plakjes)
  • 1,5 stuks ui
  • 1,5 teentjes knoflook
  • 3 stuks tomaten
  • 1,5 stuks paprika
  • 4,5 stengels bleekselderij
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1,5 theelepel cajunkruiden
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 3/4 theelepel paprikapoeder
  • 6 takjes verse peterselie
  • 6 schijfjes citroen

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika, tomaten, bleekselderij en kip.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wok, fruit hierin de ui en knoflook, voeg na 2 minuten de kip toe en bak die rondom bruin. voeg nu de gesneden groente toe samen met de cajun kruiden en het paprikapoeder. Voeg als laatst de chorizo en tomatenpuree toe.

Stap 3

Schep de ongekookte rijst erbij en giet de kippenbouillon er op, breng dit aan de kook en draai het vuur dan lager, laat dit mengsel ongeveer 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.

Stap 4

Garneer de Jambalaya met wat peterselie en een schijfje citroen.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 625 gram kippendijen
  • 325 gram basmatirijst
  • 100 gram chorizo (in plakjes)
  • 1,25 stuks ui
  • 1,25 teentjes knoflook
  • 2,5 stuks tomaten
  • 1,25 stuks paprika
  • 3,75 stengels bleekselderij
  • 625 ml kippenbouillon
  • 1,25 theelepel cajunkruiden
  • 1,25 eetlepel tomatenpuree
  • 3/4 theelepel paprikapoeder
  • 5 takjes verse peterselie
  • 5 schijfjes citroen

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika, tomaten, bleekselderij en kip.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wok, fruit hierin de ui en knoflook, voeg na 2 minuten de kip toe en bak die rondom bruin. voeg nu de gesneden groente toe samen met de cajun kruiden en het paprikapoeder. Voeg als laatst de chorizo en tomatenpuree toe.

Stap 3

Schep de ongekookte rijst erbij en giet de kippenbouillon er op, breng dit aan de kook en draai het vuur dan lager, laat dit mengsel ongeveer 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.

Stap 4

Garneer de Jambalaya met wat peterselie en een schijfje citroen.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 500 gram kippendijen
  • 250 gram basmatirijst
  • 80 gram chorizo (in plakjes)
  • 1 stuks ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuks paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 4 takjes verse peterselie
  • 4 schijfjes citroen

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika, tomaten, bleekselderij en kip.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wok, fruit hierin de ui en knoflook, voeg na 2 minuten de kip toe en bak die rondom bruin. voeg nu de gesneden groente toe samen met de cajun kruiden en het paprikapoeder. Voeg als laatst de chorizo en tomatenpuree toe.

Stap 3

Schep de ongekookte rijst erbij en giet de kippenbouillon er op, breng dit aan de kook en draai het vuur dan lager, laat dit mengsel ongeveer 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.

Stap 4

Garneer de Jambalaya met wat peterselie en een schijfje citroen.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 375 gram kippendijen
  • 190 gram basmatirijst
  • 60 gram chorizo (in plakjes)
  • 0,75 stuks ui
  • 0,75 teentje knoflook
  • 1,5 stuks tomaten
  • 0,75 stuks paprika
  • 2,25 stengels bleekselderij
  • 375 ml kippenbouillon
  • 0,75 theelepel cajunkruiden
  • 0,75 eetlepel tomatenpuree
  • 1/3 theelepel paprikapoeder
  • 3 takjes verse peterselie
  • 3 schijfjes citroen

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika, tomaten, bleekselderij en kip.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wok, fruit hierin de ui en knoflook, voeg na 2 minuten de kip toe en bak die rondom bruin. voeg nu de gesneden groente toe samen met de cajun kruiden en het paprikapoeder. Voeg als laatst de chorizo en tomatenpuree toe.

Stap 3

Schep de ongekookte rijst erbij en giet de kippenbouillon er op, breng dit aan de kook en draai het vuur dan lager, laat dit mengsel ongeveer 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.

Stap 4

Garneer de Jambalaya met wat peterselie en een schijfje citroen.