Zoete pofaardappel mediteraans

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Kikkererwten mengen.

– Aardappel vullen

Tijd

20 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 6 stuks Celavita zoete pofaardappel
  • 390 gram kikkerewrten
  • 3 stuks geroosterde paprika uit pot
  • 150 gram feta
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 12 eetlepels hummus
  • 1,5 bosje verse peterselie
  • 3/4 theelepel cayennepeper
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, meng de kikkererwten met de cayennepeper, olijfolie en wat zout. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven.

Stap 2

Bereid ondertussen de pofaardappels in de magnetron volgens de verpakking en haal ze uit de verpakking.

Stap 3

Snijd de paprika in reepjes en snijd de aardappel aan de bovenkant open en duw iets uit elkaar. Vul ze met de hummus, paprika, kikkererwten en feta. Garneer af met wat peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 5 stuks Celavita zoete pofaardappel
  • 330 gram kikkerewrten
  • 2,5 stuks geroosterde paprika uit pot
  • 125 gram feta
  • 1,25 eetlepels olijfolie
  • 10 eetlepels hummus
  • 1,25 bosje verse peterselie
  • 3/4 theelepel cayennepeper
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, meng de kikkererwten met de cayennepeper, olijfolie en wat zout. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven.

Stap 2

Bereid ondertussen de pofaardappels in de magnetron volgens de verpakking en haal ze uit de verpakking.

Stap 3

Snijd de paprika in reepjes en snijd de aardappel aan de bovenkant open en duw iets uit elkaar. Vul ze met de hummus, paprika, kikkererwten en feta. Garneer af met wat peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 4 stuks Celavita zoete pofaardappel
  • 260 gram kikkerewrten
  • 2 stuks geroosterde paprika uit pot
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 8 eetlepels hummus
  • 1 bosje verse peterselie
  • ½ theelepel cayennepeper
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, meng de kikkererwten met de cayennepeper, olijfolie en wat zout. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven.

Stap 2

Bereid ondertussen de pofaardappels in de magnetron volgens de verpakking en haal ze uit de verpakking.

Stap 3

Snijd de paprika in reepjes en snijd de aardappel aan de bovenkant open en duw iets uit elkaar. Vul ze met de hummus, paprika, kikkererwten en feta. Garneer af met wat peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 3 stuks Celavita zoete pofaardappel
  • 200 gram kikkerewrten
  • 1,5 stuks geroosterde paprika uit pot
  • 75 gram feta
  • 0,75 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels hummus
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1/3 theelepel cayennepeper
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, meng de kikkererwten met de cayennepeper, olijfolie en wat zout. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven.

Stap 2

Bereid ondertussen de pofaardappels in de magnetron volgens de verpakking en haal ze uit de verpakking.

Stap 3

Snijd de paprika in reepjes en snijd de aardappel aan de bovenkant open en duw iets uit elkaar. Vul ze met de hummus, paprika, kikkererwten en feta. Garneer af met wat peterselie.