Curry in a hurry
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
4
Klusjes voor de hulp Chef
– Helpen met roeren.
– Snijden van de zalm.
Tijd
15 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 1,5 ui
- 3 flinke eetlepels kruidenpasta korma (bv Patak of Kumar’s)
- 300 ml kokosmelk of kokoscreme
- 200 gr rijst
- 300 gr paksoi
- verse koriander
- 375 gr zalm
- olie om te bakken
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking, snipper ondertussen de ui en koriander fijn en snijd de paksoi en zalm in stukken.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee, voeg de zalm stukken toe en verwarm 2 minuten in de kruidenpasta.
Stap 3
Roer de kokosmelk erdoor en voeg de paksoi toe, laat nog 5 minuten pruttelen, serveer de curry met de rijst en garneer af met wat verse koriander.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 1,25 ui
- 2,5 flinke eetlepels kruidenpasta korma (bv Patak of Kumar’s)
- 250 ml kokosmelk of kokoscreme
- 165 gr rijst
- 250 gr paksoi
- verse koriander
- 310 gr zalm
- olie om te bakken
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking, snipper ondertussen de ui en koriander fijn en snijd de paksoi en zalm in stukken.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee, voeg de zalm stukken toe en verwarm 2 minuten in de kruidenpasta.
Stap 3
Roer de kokosmelk erdoor en voeg de paksoi toe, laat nog 5 minuten pruttelen, serveer de curry met de rijst en garneer af met wat verse koriander.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 1 ui
- 2 flinke eetlepels kruidenpasta korma (bv Patak of Kumar’s)
- 200 ml kokosmelk of kokoscreme
- 130 gr rijst
- 200 gr paksoi
- verse koriander
- 250 gr zalm
- olie om te bakken
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking, snipper ondertussen de ui en koriander fijn en snijd de paksoi en zalm in stukken.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee, voeg de zalm stukken toe en verwarm 2 minuten in de kruidenpasta.
Stap 3
Roer de kokosmelk erdoor en voeg de paksoi toe, laat nog 5 minuten pruttelen, serveer de curry met de rijst en garneer af met wat verse koriander.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 0,75 ui
- 1,5 flinke eetlepels kruidenpasta korma (bv Patak of Kumar’s)
- 150 ml kokosmelk of kokoscreme
- 95 gr rijst
- 150 gr paksoi
- verse koriander
- 190 gr zalm
- olie om te bakken
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking, snipper ondertussen de ui en koriander fijn en snijd de paksoi en zalm in stukken.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee, voeg de zalm stukken toe en verwarm 2 minuten in de kruidenpasta.
Stap 3
Roer de kokosmelk erdoor en voeg de paksoi toe, laat nog 5 minuten pruttelen, serveer de curry met de rijst en garneer af met wat verse koriander.