Stampot ovenschotel met pittig gehakt
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
5
Klusjes voor de hulp Chef
– Stampen.
– Ovenschaal vullen en bestrooien.
Tijd
45 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 1350 gram kruimige aardappel
- 600 gram andijvie
- 225 ml lauwwarme melk
- 1,5 klontje boter
- 1,5 stuks rode peper
- 1,5 stuks paprika
- 450 gram gehakt
- 1,5 blikje tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- 120 gr geraspte kaas
- 2/3 theelepel paprikapoeder
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden, schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken, snijd ook de paprika in stukjes en snipper de rode peper en knoflook fijn.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode peper en knoflook, voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg daarna de paprika toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen (als het te droog wordt kun je maximaal 50 ml water toevoegen).
Stap 3
Giet de aardappels af en stamp de andijvie hier doorheen, voeg de melk en boter toe en stamp tot een smeuïg geheel.
Stap 4
Doe het gehakt mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Schep hier de stampot op en strijk glad met een lepel. Bestrooi met wat zout en peper. Voeg als laatst de kaas toe.
Stap 5
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 1150 gram kruimige aardappel
- 500 gram andijvie
- 190 ml lauwwarme melk
- 1,25 klontje boter
- 1,25 stuks rode peper
- 1,25 stuks paprika
- 375 gram gehakt
- 1,25 blikje tomatenpuree
- 2,5 teentjes knoflook
- 100 gr geraspte kaas
- ½ theelepel paprikapoeder
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden, schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken, snijd ook de paprika in stukjes en snipper de rode peper en knoflook fijn.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode peper en knoflook, voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg daarna de paprika toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen (als het te droog wordt kun je maximaal 50 ml water toevoegen).
Stap 3
Giet de aardappels af en stamp de andijvie hier doorheen, voeg de melk en boter toe en stamp tot een smeuïg geheel.
Stap 4
Doe het gehakt mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Schep hier de stampot op en strijk glad met een lepel. Bestrooi met wat zout en peper. Voeg als laatst de kaas toe.
Stap 5
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 900 gram kruimige aardappel
- 400 gram andijvie
- 150 ml lauwwarme melk
- 1 klontje boter
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks paprika
- 300 gram gehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 75 gr geraspte kaas
- ½ theelepel paprikapoeder
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden, schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken, snijd ook de paprika in stukjes en snipper de rode peper en knoflook fijn.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode peper en knoflook, voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg daarna de paprika toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen (als het te droog wordt kun je maximaal 50 ml water toevoegen).
Stap 3
Giet de aardappels af en stamp de andijvie hier doorheen, voeg de melk en boter toe en stamp tot een smeuïg geheel.
Stap 4
Doe het gehakt mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Schep hier de stampot op en strijk glad met een lepel. Bestrooi met wat zout en peper. Voeg als laatst de kaas toe.
Stap 5
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 675 gram kruimige aardappel
- 300 gram andijvie
- 110 ml lauwwarme melk
- 0,75 klontje boter
- 0,75 stuks rode peper
- 0,75 stuks paprika
- 225 gram gehakt
- 0,75 blikje tomatenpuree
- 1,5 teentjes knoflook
- 50 gr geraspte kaas
- 1/3 theelepel paprikapoeder
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden, schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken, snijd ook de paprika in stukjes en snipper de rode peper en knoflook fijn.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode peper en knoflook, voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg daarna de paprika toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen (als het te droog wordt kun je maximaal 50 ml water toevoegen).
Stap 3
Giet de aardappels af en stamp de andijvie hier doorheen, voeg de melk en boter toe en stamp tot een smeuïg geheel.
Stap 4
Doe het gehakt mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Schep hier de stampot op en strijk glad met een lepel. Bestrooi met wat zout en peper. Voeg als laatst de kaas toe.
Stap 5
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.