Hollandse ovenschotel met bloemkool
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
4
Klusjes voor de hulp Chef
– Eieren kloppen en mengen.
– Ingrediënten in de ovenschaal doen
Tijd
55 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 750 gram bloemkool
- 450 gram spekreepjes
- 375 gram prei
- 1350 gram krieltjes
- 450 milliliter creme fraiche
- 4,5 stuks eieren
- 3,25 theelepel mosterd
- 1,5 handje geraspte kaas
- tijm
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak roosjes van de bloemkool.
Stap 2
Kook de bloemkoolroosjes en krieltjes in 5 minuten beetgaar. Dit mag in dezelfde pan.
Stap 3
Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Als ze iets krokant zijn voeg je wat olijfolie en de prei toe.
Stap 4
Klop de eieren los en voeg daarbij de crème fraiche en mosterd, breng dit mengsel op smaak met peper, zout en tijm.
Stap 5
Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes in een ovenschaal, giet daarop het eiermengsel met wat geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 625 gram bloemkool
- 375 gram spekreepjes
- 320 gram prei
- 1150 gram krieltjes
- 375 milliliter creme fraiche
- 3,75 stuks eieren
- 2 theelepels mosterd
- 1,25 handje geraspte kaas
- tijm
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak roosjes van de bloemkool.
Stap 2
Kook de bloemkoolroosjes en krieltjes in 5 minuten beetgaar. Dit mag in dezelfde pan.
Stap 3
Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Als ze iets krokant zijn voeg je wat olijfolie en de prei toe.
Stap 4
Klop de eieren los en voeg daarbij de crème fraiche en mosterd, breng dit mengsel op smaak met peper, zout en tijm.
Stap 5
Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes in een ovenschaal, giet daarop het eiermengsel met wat geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 500 gram bloemkool
- 300 gram spekreepjes
- 250 gram prei
- 900 gram krieltjes
- 300 milliliter creme fraiche
- 3 stuks eieren
- 1½ theelepel mosterd
- 1 handje geraspte kaas
- tijm
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak roosjes van de bloemkool.
Stap 2
Kook de bloemkoolroosjes en krieltjes in 5 minuten beetgaar. Dit mag in dezelfde pan.
Stap 3
Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Als ze iets krokant zijn voeg je wat olijfolie en de prei toe.
Stap 4
Klop de eieren los en voeg daarbij de crème fraiche en mosterd, breng dit mengsel op smaak met peper, zout en tijm.
Stap 5
Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes in een ovenschaal, giet daarop het eiermengsel met wat geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 375 gram bloemkool
- 225 gram spekreepjes
- 180 gram prei
- 675 gram krieltjes
- 225 milliliter creme fraiche
- 2,25 stuks eieren
- 1 theelepel mosterd
- 0,75 handje geraspte kaas
- tijm
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak roosjes van de bloemkool.
Stap 2
Kook de bloemkoolroosjes en krieltjes in 5 minuten beetgaar. Dit mag in dezelfde pan.
Stap 3
Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Als ze iets krokant zijn voeg je wat olijfolie en de prei toe.
Stap 4
Klop de eieren los en voeg daarbij de crème fraiche en mosterd, breng dit mengsel op smaak met peper, zout en tijm.
Stap 5
Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes in een ovenschaal, giet daarop het eiermengsel met wat geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.