Noodels met kip

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

x4

Klusjes voor de hulp Chef

– Saus mengen en in de pan doen/ helpen met roeren.

– Paprika snijden.

Tijd

35 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 525 gram noodles
  • 675 gram kippendijen
  • 400 gram peultjes
  • 1,5 paprika
  • 2,25 ui
  • 2,25 teentje knoflook
  • 1,5 blikje minimais
  • 1 ,5 bosui
  • 2,25 eetlepel gembersiroop
  • 8 eetlepel sojasaus
  • 3,75 eetlepel sesamolie
  • 1,5 rode peper
  • 1,5 theelepel sesamzaadjes

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en de bosui vast in ringetjes. Snijd nu de kip in stukken.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hier in de kippendijen rondom bruin, de kip hoeft niet nog helemaal gaar te zijn, haal de kip uit de pan.

Stap 3

Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en fruit hier in de ui, knoflook en rode peper. Voeg na 2 minuten de paprika en peultjes toe en wok dit 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur weer iets lager en voeg de kip weer toe.

Stap 4

Meng de sesamolie, sojasaus en gembersiroop goed door elkaar en voeg toe in de pan.

Stap 5

Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat de minimais uitlekken. Voeg de mais toe aan de kip.

Stap 6

Schep de noodles op een bord en schep de saus hierop, garneer af met de ringetjes bosui en sesamzaadjes.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 440 gram noodles
  • 550 gram kippendijen
  • 320 gram peultjes
  • 1,25 paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,25 blikje minimais
  • 1,25  bosui
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 6,5 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1,25 rode peper
  • 1,25 theelepel sesamzaadjes

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en de bosui vast in ringetjes. Snijd nu de kip in stukken.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hier in de kippendijen rondom bruin, de kip hoeft niet nog helemaal gaar te zijn, haal de kip uit de pan.

Stap 3

Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en fruit hier in de ui, knoflook en rode peper. Voeg na 2 minuten de paprika en peultjes toe en wok dit 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur weer iets lager en voeg de kip weer toe.

Stap 4

Meng de sesamolie, sojasaus en gembersiroop goed door elkaar en voeg toe in de pan.

Stap 5

Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat de minimais uitlekken. Voeg de mais toe aan de kip.

Stap 6

Schep de noodles op een bord en schep de saus hierop, garneer af met de ringetjes bosui en sesamzaadjes.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 350 gram noodles
  • 450 gram kippendijen
  • 260 gram peultjes
  • 1 paprika
  • 1,5 ui
  • 1,5 teentje knoflook
  • 1 blikje minimais
  • 1  bosui
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • 5,5 eetlepel sojasaus
  • 2,5 eetlepel sesamolie
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en de bosui vast in ringetjes. Snijd nu de kip in stukken.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hier in de kippendijen rondom bruin, de kip hoeft niet nog helemaal gaar te zijn, haal de kip uit de pan.

Stap 3

Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en fruit hier in de ui, knoflook en rode peper. Voeg na 2 minuten de paprika en peultjes toe en wok dit 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur weer iets lager en voeg de kip weer toe.

Stap 4

Meng de sesamolie, sojasaus en gembersiroop goed door elkaar en voeg toe in de pan.

Stap 5

Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat de minimais uitlekken. Voeg de mais toe aan de kip.

Stap 6

Schep de noodles op een bord en schep de saus hierop, garneer af met de ringetjes bosui en sesamzaadjes.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 260 gram noodles
  • 325 gram kippendijen
  • 200 gram peultjes
  • 0,75 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,75 blikje minimais
  • 0,75  bosui
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepel sesamolie
  • 0,75 rode peper
  • 0,75 theelepel sesamzaadjes

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en de bosui vast in ringetjes. Snijd nu de kip in stukken.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hier in de kippendijen rondom bruin, de kip hoeft niet nog helemaal gaar te zijn, haal de kip uit de pan.

Stap 3

Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en fruit hier in de ui, knoflook en rode peper. Voeg na 2 minuten de paprika en peultjes toe en wok dit 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur weer iets lager en voeg de kip weer toe.

Stap 4

Meng de sesamolie, sojasaus en gembersiroop goed door elkaar en voeg toe in de pan.

Stap 5

Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat de minimais uitlekken. Voeg de mais toe aan de kip.

Stap 6

Schep de noodles op een bord en schep de saus hierop, garneer af met de ringetjes bosui en sesamzaadjes.