Noodels met kip
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
x4
Klusjes voor de hulp Chef
– Saus mengen en in de pan doen/ helpen met roeren.
– Paprika snijden.
Tijd
35 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 525 gram noodles
- 675 gram kippendijen
- 400 gram peultjes
- 1,5 paprika
- 2,25 ui
- 2,25 teentje knoflook
- 1,5 blikje minimais
- 1 ,5 bosui
- 2,25 eetlepel gembersiroop
- 8 eetlepel sojasaus
- 3,75 eetlepel sesamolie
- 1,5 rode peper
- 1,5 theelepel sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en de bosui vast in ringetjes. Snijd nu de kip in stukken.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hier in de kippendijen rondom bruin, de kip hoeft niet nog helemaal gaar te zijn, haal de kip uit de pan.
Stap 3
Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en fruit hier in de ui, knoflook en rode peper. Voeg na 2 minuten de paprika en peultjes toe en wok dit 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur weer iets lager en voeg de kip weer toe.
Stap 4
Meng de sesamolie, sojasaus en gembersiroop goed door elkaar en voeg toe in de pan.
Stap 5
Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat de minimais uitlekken. Voeg de mais toe aan de kip.
Stap 6
Schep de noodles op een bord en schep de saus hierop, garneer af met de ringetjes bosui en sesamzaadjes.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 440 gram noodles
- 550 gram kippendijen
- 320 gram peultjes
- 1,25 paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1,25 blikje minimais
- 1,25 bosui
- 2 eetlepels gembersiroop
- 6,5 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels sesamolie
- 1,25 rode peper
- 1,25 theelepel sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en de bosui vast in ringetjes. Snijd nu de kip in stukken.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hier in de kippendijen rondom bruin, de kip hoeft niet nog helemaal gaar te zijn, haal de kip uit de pan.
Stap 3
Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en fruit hier in de ui, knoflook en rode peper. Voeg na 2 minuten de paprika en peultjes toe en wok dit 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur weer iets lager en voeg de kip weer toe.
Stap 4
Meng de sesamolie, sojasaus en gembersiroop goed door elkaar en voeg toe in de pan.
Stap 5
Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat de minimais uitlekken. Voeg de mais toe aan de kip.
Stap 6
Schep de noodles op een bord en schep de saus hierop, garneer af met de ringetjes bosui en sesamzaadjes.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 350 gram noodles
- 450 gram kippendijen
- 260 gram peultjes
- 1 paprika
- 1,5 ui
- 1,5 teentje knoflook
- 1 blikje minimais
- 1 bosui
- 1,5 eetlepel gembersiroop
- 5,5 eetlepel sojasaus
- 2,5 eetlepel sesamolie
- 1 rode peper
- 1 theelepel sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en de bosui vast in ringetjes. Snijd nu de kip in stukken.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hier in de kippendijen rondom bruin, de kip hoeft niet nog helemaal gaar te zijn, haal de kip uit de pan.
Stap 3
Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en fruit hier in de ui, knoflook en rode peper. Voeg na 2 minuten de paprika en peultjes toe en wok dit 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur weer iets lager en voeg de kip weer toe.
Stap 4
Meng de sesamolie, sojasaus en gembersiroop goed door elkaar en voeg toe in de pan.
Stap 5
Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat de minimais uitlekken. Voeg de mais toe aan de kip.
Stap 6
Schep de noodles op een bord en schep de saus hierop, garneer af met de ringetjes bosui en sesamzaadjes.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 260 gram noodles
- 325 gram kippendijen
- 200 gram peultjes
- 0,75 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 0,75 blikje minimais
- 0,75 bosui
- 1 eetlepel gembersiroop
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepel sesamolie
- 0,75 rode peper
- 0,75 theelepel sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn, snijd de paprika in stukjes en de bosui vast in ringetjes. Snijd nu de kip in stukken.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hier in de kippendijen rondom bruin, de kip hoeft niet nog helemaal gaar te zijn, haal de kip uit de pan.
Stap 3
Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en fruit hier in de ui, knoflook en rode peper. Voeg na 2 minuten de paprika en peultjes toe en wok dit 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur weer iets lager en voeg de kip weer toe.
Stap 4
Meng de sesamolie, sojasaus en gembersiroop goed door elkaar en voeg toe in de pan.
Stap 5
Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat de minimais uitlekken. Voeg de mais toe aan de kip.
Stap 6
Schep de noodles op een bord en schep de saus hierop, garneer af met de ringetjes bosui en sesamzaadjes.