Bloemkool nasí met gebakken ei
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
x4
Klusjes voor de hulp Chef
– Eitjes breken in de pan.
– Bloemkool roosjes breken voor de bloemkool rijst.
Tijd
30 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 750 gram bloemkoolrijst
- 6 eieren
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 ,5 rode peper
- 375 gram kip
- 525 gram chineese roerbak mix
- 1,5 mespunt komijn
- 1 ,5 scheut ketjap
- 3 bosui
- kroepoek naar wens
Bereiding
Stap 1
Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen in de supermarkt of je kunt wat roosjes bloemkool fijnhakken in de keukenmachine of met de rasp fijn raspen.
Stap 2
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn en fruit dit in wat olijfolie met ketjap en komijn, snijd de bosui in mooie ringetjes (dit is voor de garnering) en kip in stukken en voeg na 1 minuut de kip toe.
Stap 3
Als de kip bijna gaar is voeg je de roerbak mix en bloemkoolrijst toe.
Stap 4
Bak in een koekenpan een spiegelei of omelet net wat je lekker vindt.
Stap 5
Schep de nasí op een bord, serveer dit met het ei en wat kroepoek, garneer af met de gesneden ringetjes bosui.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 625 gram bloemkoolrijst
- 5 eieren
- 2 ui
- 2,5 teentjes knoflook
- 1,25 rode peper
- 310 gram kip
- 440 gram chineese roerbak mix
- 1,25 mespunt komijn
- 1 scheut ketjap
- 2,5 bosui
- kroepoek naar wens
Bereiding
Stap 1
Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen in de supermarkt of je kunt wat roosjes bloemkool fijnhakken in de keukenmachine of met de rasp fijn raspen.
Stap 2
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn en fruit dit in wat olijfolie met ketjap en komijn, snijd de bosui in mooie ringetjes (dit is voor de garnering) en kip in stukken en voeg na 1 minuut de kip toe.
Stap 3
Als de kip bijna gaar is voeg je de roerbak mix en bloemkoolrijst toe.
Stap 4
Bak in een koekenpan een spiegelei of omelet net wat je lekker vindt.
Stap 5
Schep de nasí op een bord, serveer dit met het ei en wat kroepoek, garneer af met de gesneden ringetjes bosui.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 500 gram bloemkoolrijst
- 4 eieren
- 1,5 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 250 gram kip
- 350 gram chineese roerbak mix
- 1 mespunt komijn
- 1 scheut ketjap
- 2 bosui
- kroepoek naar wens
Bereiding
Stap 1
Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen in de supermarkt of je kunt wat roosjes bloemkool fijnhakken in de keukenmachine of met de rasp fijn raspen.
Stap 2
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn en fruit dit in wat olijfolie met ketjap en komijn, snijd de bosui in mooie ringetjes (dit is voor de garnering) en kip in stukken en voeg na 1 minuut de kip toe.
Stap 3
Als de kip bijna gaar is voeg je de roerbak mix en bloemkoolrijst toe.
Stap 4
Bak in een koekenpan een spiegelei of omelet net wat je lekker vindt.
Stap 5
Schep de nasí op een bord, serveer dit met het ei en wat kroepoek, garneer af met de gesneden ringetjes bosui.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 375 gram bloemkoolrijst
- 3 eieren
- 1 ui
- 1,5 teentjes knoflook
- 0,75 rode peper
- 190 gram kip
- 270 gram chineese roerbak mix
- 0,75 mespunt komijn
- 1 scheut ketjap
- 1,5 bosui
- kroepoek naar wens
Bereiding
Stap 1
Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen in de supermarkt of je kunt wat roosjes bloemkool fijnhakken in de keukenmachine of met de rasp fijn raspen.
Stap 2
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn en fruit dit in wat olijfolie met ketjap en komijn, snijd de bosui in mooie ringetjes (dit is voor de garnering) en kip in stukken en voeg na 1 minuut de kip toe.
Stap 3
Als de kip bijna gaar is voeg je de roerbak mix en bloemkoolrijst toe.
Stap 4
Bak in een koekenpan een spiegelei of omelet net wat je lekker vindt.
Stap 5
Schep de nasí op een bord, serveer dit met het ei en wat kroepoek, garneer af met de gesneden ringetjes bosui.