Vegan stoofvlees van jackfruit

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Jackfruit uit elkaar trekken en op smaak maken.

– Helpen met roeren tijdens het stoven.

Tijd

60 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 3 blikken jackfruit
  • 1,5 stuks winterpeen
  • 3 stuks paprika
  • 1,5 ui
  • 4,5 teentjes knoflook
  • 1,5 blikje tomatenpuree
  • 750 mililiter groentenbouillon
  • 1,5 laurierblad
  • 4,5 kruidnagels
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 3 eetlepel bloem
  • 3/4 theelepel gerookte paprikapoeder

Bereiding

Stap 1

Spoel de stukken jackfruit af eb trek ze een beetje uit elkaar. Controleer of er geen harde stukjes in zitten en meng ze met wat peper, zout en bloem.

Stap 2

Snijd de paprika’s en winterpeen. Snipper de ui en knoflook.

Stap 3

Verwarm in een braadpan wat olijfolie en bak hier in de stukjes jackfruit ongeveer 5 minuten. Schep ze daarna uit de pan.

Stap 4

Verhit opnieuw wat olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten paprika en peen toe. Voeg vervolgens paprikapoeder, tomatenpuree, sojasaus en suiker toe en laat even meebakken. Voeg als laatst de jackfruit weer toe.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 2,5 blikken jackfruit
  • 1,25 stuks winterpeen
  • 2,5 stuks paprika
  • 1,25 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,25 blikje tomatenpuree
  • 625 ml groentenbouillon
  • 1,25 laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • 1,25 eetlepel sojasaus
  • 1,25 eetlepel suiker
  • 2,5 eetlepel bloem
  • 2/3 theelepel gerookte paprikapoeder

Bereiding

Stap 1

Spoel de stukken jackfruit af eb trek ze een beetje uit elkaar. Controleer of er geen harde stukjes in zitten en meng ze met wat peper, zout en bloem.

Stap 2

Snijd de paprika’s en winterpeen. Snipper de ui en knoflook.

Stap 3

Verwarm in een braadpan wat olijfolie en bak hier in de stukjes jackfruit ongeveer 5 minuten. Schep ze daarna uit de pan.

Stap 4

Verhit opnieuw wat olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten paprika en peen toe. Voeg vervolgens paprikapoeder, tomatenpuree, sojasaus en suiker toe en laat even meebakken. Voeg als laatst de jackfruit weer toe.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 2 blikken jackfruit
  • 1 stuks winterpeen
  • 2 stuks paprika
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 mililiter groentenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepel bloem
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder

Bereiding

Stap 1

Spoel de stukken jackfruit af eb trek ze een beetje uit elkaar. Controleer of er geen harde stukjes in zitten en meng ze met wat peper, zout en bloem.

Stap 2

Snijd de paprika’s en winterpeen. Snipper de ui en knoflook.

Stap 3

Verwarm in een braadpan wat olijfolie en bak hier in de stukjes jackfruit ongeveer 5 minuten. Schep ze daarna uit de pan.

Stap 4

Verhit opnieuw wat olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten paprika en peen toe. Voeg vervolgens paprikapoeder, tomatenpuree, sojasaus en suiker toe en laat even meebakken. Voeg als laatst de jackfruit weer toe.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 1,5 blikken jackfruit
  • 3/4 stuks winterpeen
  • 1,5 stuks paprika
  • 3/4 ui
  • 2.25 teentjes knoflook
  • 3/4 blikje tomatenpuree
  • 375 ml groentenbouillon
  • 3/4 laurierblad
  • 2,25 kruidnagels
  • 3/4 eetlepel sojasaus
  • 3/4 eetlepel suiker
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 2/3 theelepel gerookte paprikapoeder

Bereiding

Stap 1

Spoel de stukken jackfruit af eb trek ze een beetje uit elkaar. Controleer of er geen harde stukjes in zitten en meng ze met wat peper, zout en bloem.

Stap 2

Snijd de paprika’s en winterpeen. Snipper de ui en knoflook.

Stap 3

Verwarm in een braadpan wat olijfolie en bak hier in de stukjes jackfruit ongeveer 5 minuten. Schep ze daarna uit de pan.

Stap 4

Verhit opnieuw wat olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten paprika en peen toe. Voeg vervolgens paprikapoeder, tomatenpuree, sojasaus en suiker toe en laat even meebakken. Voeg als laatst de jackfruit weer toe.