Gado gado

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

x4

Klusjes voor de hulp Chef

– Boontjes doppen.
– Tempéh snijden.

Tijd

40 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 450 gram zilvervliesrijs
  • 6 eieren
  • 1 ,5 komkommer
  • 750 gram sperziebonen
  • 375 gram taugé
  • 1,5 zak cassave kroepoek(vega)
  • 3 eetlepel gebakken uitjes
  • 375 gram tempéh (of tofu)
  • 1,5 sjalotje
  • 3 stuks bosui
  • 1 ,5 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap
  • 375 milliliter melk(soja,kokos)
  • 225 gram pindakaas
  • 1,5 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Stap 1

Snipper het sjalotje en knoflookteentje heel fijn, fruit dit aan in een kleine steelpan, voeg de ketjap en melk toe, roer dit even goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas en sambal toe en laat dit even pruttelen zodat het indikt.

Stap 2

Kook de rijst gaar volgens de verpakking, dop en kook de sperziebonen in 8 minuten beet gaar. Snijd ondertussen de tempéh in plakken en bak dit in een scheutje olijfolie in een koeken pan. Voeg e.v.t. een beetje ketjap toe voor wat extra smaak.

Stap 3

Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten, snijd in dunnen plakjes.

Stap 4

Schep de rijst in een diep bord verdeel daarover de komkommer, taugé, gehalveerd gekookt ei en tempéh.

Stap 5

Serveer met de pindasaus, cassave kroepoek en gebakken uitjes.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 375 gram zilvervliesrijs
  • 5 eieren
  • 1,25 komkommer
  • 625 gram sperziebonen
  • 310 gram taugé
  • 1,25 zak cassave kroepoek(vega)
  • 2,5 eetlepel gebakken uitjes
  • 310 gram tempéh (of tofu)
  • 1,25 sjalotje
  • 2,5 stuks bosui
  • 1,25 theelepel sambal
  • 2,5 eetlepels ketjap
  • 310 milliliter melk(soja,kokos)
  • 190 gram pindakaas
  • 1 ,25 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Stap 1

Snipper het sjalotje en knoflookteentje heel fijn, fruit dit aan in een kleine steelpan, voeg de ketjap en melk toe, roer dit even goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas en sambal toe en laat dit even pruttelen zodat het indikt.

Stap 2

Kook de rijst gaar volgens de verpakking, dop en kook de sperziebonen in 8 minuten beet gaar. Snijd ondertussen de tempéh in plakken en bak dit in een scheutje olijfolie in een koeken pan. Voeg e.v.t. een beetje ketjap toe voor wat extra smaak.

Stap 3

Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten, snijd in dunnen plakjes.

Stap 4

Schep de rijst in een diep bord verdeel daarover de komkommer, taugé, gehalveerd gekookt ei en tempéh.

Stap 5

Serveer met de pindasaus, cassave kroepoek en gebakken uitjes.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 300 gram zilvervliesrijs
  • 4 eieren
  • 1 komkommer
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram taugé
  • 1 zak cassave kroepoek(vega)
  • 2 eetlepel gebakken uitjes
  • 250 gram tempéh (of tofu)
  • 1 sjalotje
  • 2 stuks bosui
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 250 milliliter melk(soja,kokos)
  • 150 gram pindakaas
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Stap 1

Snipper het sjalotje en knoflookteentje heel fijn, fruit dit aan in een kleine steelpan, voeg de ketjap en melk toe, roer dit even goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas en sambal toe en laat dit even pruttelen zodat het indikt.

Stap 2

Kook de rijst gaar volgens de verpakking, dop en kook de sperziebonen in 8 minuten beet gaar. Snijd ondertussen de tempéh in plakken en bak dit in een scheutje olijfolie in een koeken pan. Voeg e.v.t. een beetje ketjap toe voor wat extra smaak.

Stap 3

Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten, snijd in dunnen plakjes.

Stap 4

Schep de rijst in een diep bord verdeel daarover de komkommer, taugé, gehalveerd gekookt ei en tempéh.

Stap 5

Serveer met de pindasaus, cassave kroepoek en gebakken uitjes.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 225 gram zilvervliesrijs
  • 3 eieren
  • 0,75 komkommer
  • 375 gram sperziebonen
  • 190 gram taugé
  • 0,75 zak cassave kroepoek(vega)
  • 1,5 eetlepel gebakken uitjes
  • 190 gram tempéh (of tofu)
  • 0,75 sjalotje
  • 1,5 stuks bosui
  • 0,75 theelepel sambal
  • 1,5 eetlepels ketjap
  • 190 milliliter melk(soja,kokos)
  • 110 gram pindakaas
  • 0,75 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Stap 1

Snipper het sjalotje en knoflookteentje heel fijn, fruit dit aan in een kleine steelpan, voeg de ketjap en melk toe, roer dit even goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas en sambal toe en laat dit even pruttelen zodat het indikt.

Stap 2

Kook de rijst gaar volgens de verpakking, dop en kook de sperziebonen in 8 minuten beet gaar. Snijd ondertussen de tempéh in plakken en bak dit in een scheutje olijfolie in een koeken pan. Voeg e.v.t. een beetje ketjap toe voor wat extra smaak.

Stap 3

Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten, snijd in dunnen plakjes.

Stap 4

Schep de rijst in een diep bord verdeel daarover de komkommer, taugé, gehalveerd gekookt ei en tempéh.

Stap 5

Serveer met de pindasaus, cassave kroepoek en gebakken uitjes.